Petra Possel | presentator | interviewer | gespreksleider | podcast

Sinds de jaren ’90 presenteert Petra Possel programma’s op radio en tv. Ook spreekt zij in het openbaar over kunst, cultuur en media en natuurlijk over culinaire onderwerpen.

Petra Possel radio presentator en interviewer

Petra Possel presenteert en beoordeelt kookboeken op FoodTube

Petra Possel op FoodTube

Radio Kunststof

Vele honderden interessante en prominente gasten heeft Petra geïnterviewd voor Kunststof, het programma over kunst, cultuur en media op NPO radio 1. Podcasts zijn terug te luisteren op de podcastpagina van Kunststof. In 2006 verscheen De goddelijke vonk – gesprekken met dichters, een luisterboek met interviews samen met medeprestatoren Frénk van der Linden en Jellie Brouwer (uitgeverij Rubinstein).

Een goede morgen met … Petra Possel

6 juli 2019 presenteerde Petra Possel als gastpresentator “Een goede morgen met…” van AVROTROS op NPO radio 4. Gedurende 2 uur liet zij haar klassieke muziekkeuze horen. Terugluisteren kan op https://www.nporadio4.nl/eengoedemorgenmet/uitzendingen/645900:2019-07-06-een-goedemorgen-met De selectie van haar keuze is daar als speellijst ook te vinden.

Petra vertelt over media, eten, Amsterdam en Friesland

Petra vertelt over media, eten, Amsterdam en Friesland in de Buik, een platform voor restaurants in Amsterdam en Rotterdam. Luister de culinaire podcast via https://www.debuik.nl/media/petra-vertelt-over-media-eten-amsterdam-en-friesland

Podcast

Smakelijk!

Smakelijk!

Petra Possel praat elke week tussen de kookboeken en wijnflessen van Mevrouw Hamersma in Amsterdam met gasten over de culinaire wereld, zodat jij weet wat je wel en niet wil eten. Er wordt gekookt, gekletst en (kook)tips uitgewisseld. Dit is dé podcast over eten en koken om boordevol inspiratie op te doen. Beluister Smakelijk! gratis in je favoriete podcastapp.

Wat de Boer Schaft

Podcast Petra Possel Wat de Boer Schaft

Petra Possel gaat in de 10-delige podcastserie Wat de boer schaft op bezoek bij boeren en vissers. Samen kijken ze naar dat wat ze produceren, gaan ze het land op, het water op, de stal in. Ze praten over de oogst, de teelt, het land, de familie, de omgeving en natuurlijk actuele kwesties, zoals de boerenopstand, het supermarktprijsbeleid en de stikstofcrisis. Meer dan ooit, blijkt uit de serie, gaapt er een kloof tussen stad en platteland.

5dagen


Dagelijks op NPO Radio1 20:00 – 20:30 uur “5 dagen”: vanuit één gemeente. Vijf persoonlijke verhalen bij het nieuws, één hoofdpijndossier en één prachtig burgerinitiatief. Als editor-in-chief was Petra Possel namens de NTR betrokken bij dit radioprogramma.

De mobiele studio van 5dagen

Op verzoek

Petra Possel is cultuurliefhebber en treedt op als interviewer of discussieleider bij culturele en culinaire manifestaties en zakelijke symposia. Met haar scherpe inschattingsvermogen en humor weet zij de juiste klemtoon te leggen op de te presenteren inhoud. Haar stijl van spreken en interviewen is wel eens omschreven als sprezzatura.

Zo heeft ze de afgelopen jaren openbare interviews verzorgd tijdens het Nationaal Bibliotheek Congres en voor de schrijversdag van Vereniging Onbeperkt Lezen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Met haar charme, markante stem en onderzoekende geest weet zij vrijwel elk publiek voor zich te winnen. Petra is energiek, scherp maar altijd respectvol en bereidt zich als journalist gedegen voor.

Petra Possel is te boeken bij ZijSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen.