Radio Mangiare! houdt op, podcast Smakelijk! begint

Radio Mangiare!

Sinds 2010 presenteerde Petra het programma Radio Mangiare! op NPO Radio 1. Het lekkerste programma op de radio. Inmiddels praat Petra Possel wekelijks met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken.

Mangiare! was in eerste instantie als pilot ontwikkeld voor het RadioLab en werd vervolgens steeds in een hogere frequentie op de radio uitgezonden. Vaste elementen in het programma waren de reportages van Chris Bajema en het koken van de twee redacteuren Jannekee Kuijper, in de uitzending steevast ‘jongste bediende’ genoemd, en Francien Knorringa, ‘de charmante assistente’. Ieder seizoen liep er een kookwedstrijd met de luisteraars, culminerend in een Finale in de grote zaal van Studio Desmet in Amsterdam. Medewerkers van Mangiare! waren onder meer: culinair journalisten Hilary Akers, Karin van Munster, Hassnae Bouazza, Jacques Hermus en Bianca Tan. In het proefpanel schoven regelmatig deskundigen aan als Manfred Meeuwig, Nicolaas Klei, Soesja Hu en Hans Heiloo.
Per 1 januari 2023 is het programma door de zendermanager van NPO Radio 1 van de zender gehaald. Petra Possel gaat door met de podcast Smakelijk!

Radio Mangiare! genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2019

Radio Mangiare! is door de jury genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2019: ” Presentatie is in handen van Petra Possel die een aangename sfeer creëert en spreekt met allerlei culinaire gasten. Vaste rubrieken zijn reportages, een receptenwedstrijd voor luisteraars en redacteuren die koken en uiteraard van alles laten proeven aan de gasten. Praten over eten op de radio: het lijkt een idioot idee, maar bij Mangiare! werkt het heel goed. “

Wat de boer schaft, een podcastserie van Radio Mangiare!

Petra Possel op bezoek bij varkensboer Jaap

In november 2019 is Petra Possel voor het radioprogramma Mangiare! (NTR) begonnen met een 10-delige podcast serie met de titel ‘Wat de boer schaft’. Hierin gaat ze elke maand op bezoek bij boeren en vissers in het hele land en tekent ze hun verhalen op. Omdat zij de mensen zijn die zorgen voor ons dagelijks eten, die ervoor zorgen dat wij ’s avonds iets in de pot vinden.

Podcast Smakelijk!

Radio Mangiare! is niet meer. Maar Petra Possel begint op 17 februari 2023 (jawel! om 19 uur) met de podcast Smakelijk! bij Podimo.

Meld je nu (t/m 17 april) aan via  go.podimo.com/nl/smakelijk en je kunt 2 maanden gratis Podimo luisteren in tegenstelling tot de standaard 14 dagen die Podimo aanbiedt.

Volg ook https://www.instagram.com/smakelijkpodcast/ en https://twitter.com/smakelijk2023 voor actuele berichten.