Radio Mangiare!

Radio Mangiare!

Sinds 2010 presenteert Petra het programma Radio Mangiare! op NPO Radio 1. Het lekkerste programma op de radio. Inmiddels praat Petra Possel wekelijks met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken.

Mangiare! is in eerste instantie als pilot ontwikkeld voor het RadioLab en vervolgens steeds in een hogere frequentie op de radio uitgezonden. Vaste elementen in het programma zijn de reportages van Chris Bajema en het koken van de twee redacteuren Jannekee Kuijper, in de uitzending steevast ‘jongste bediende’ genoemd, en Francien Knorringa, ‘de charmante assistente’. Ieder seizoen loopt er een kookwedstrijd met de luisteraars, culminerend in een Finale in de grote zaal van Studio Desmet in Amsterdam. Medewerkers van Mangiare! zijn onder meer: culinair journalisten Hilary Akers, Karin van Munster, Hassnae Bouazza, Jacques Hermus en Bianca Tan. In het proefpanel schuiven regelmatig deskundigen aan als Manfred Meeuwig, Nicolaas Klei, Soesja Hu en Hans Heiloo.

Radio Mangiare! genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2019

Radio Mangiare! is door de jury genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2019: ” Presentatie is in handen van Petra Possel die een aangename sfeer creëert en spreekt met allerlei culinaire gasten. Vaste rubrieken zijn reportages, een receptenwedstrijd voor luisteraars en redacteuren die koken en uiteraard van alles laten proeven aan de gasten. Praten over eten op de radio: het lijkt een idioot idee, maar bij Mangiare! werkt het heel goed. “

twitter feed Radio Mangiare

Op een ander moment fijn de uitzending van Radio Mangiare! beluisteren?

De uitzendingen van Radio Mangiare! zijn als podcast te downloaden om op een ander moment naar te luisteren.

luister hier naar de Radio Mangiare! podcasts

Wat de boer schaft, een nieuwe 10-delige podcastserie van Radio Mangiare!

Petra Possel op bezoek bij varkensboer Jaap

In november 2019 is Petra Possel voor het radioprogramma Mangiare! (NTR) begonnen met een 10-delige podcast serie met de titel ‘Wat de boer schaft’. Hierin gaat ze elke maand op bezoek bij boeren en vissers in het hele land en tekent ze hun verhalen op. Omdat zij de mensen zijn die zorgen voor ons dagelijks eten, die ervoor zorgen dat wij ’s avonds iets in de pot vinden.